Úszópiac – Kwai-folyó – Ayutthaya – Lopburi – Kanchanaburi
Közép-Thaiföld/Úszópiac – Kwai-folyó – Ayutthaya – Lopburi – Kanchanaburi

A Damnoen Saduak úszópiac - A Kwai-folyó hídja - Ayutthaya romjai - Lopburi majmai

 

Bangkok környéki kiscsoportos programjaink jók és rugalmasak. Alapjuk az, hogy  csapatunk tagjai különlegesek. Az igazi - és szerintünk egy hagyományos utazási iroda által felül nem múlható – előnyünk az, hogy a csapat tagjai nem csak idegenforgalmi szakemberek, hagyományos idegenvezetők... Ők mindent tudnak célországainkról, mert mindennapi életük szorosan összefonódik velük. Az idegenvezetés velük más és jobb, mint a hagyományos csoportos utaknál. Mégis akadhat probléma, amit ezek a szervezett utak nem tudnak megoldani, csak egy privát utazás, programszervezés és idegenvezetés.

 

Ezek csoportos utak. Igyekszünk úgy összeválogatni a csoportokat, hogy hasonló érdeklődésű, társadalmi kötődésű utasokat zárjunk csak össze. Ez azonban néha nem sikerül és pár utas „kilóg” a csapatból. Ilyenkor aztán a többiek szórakozása könnyen megkeseredhet, az idegenvezetés egy része a probémák megoldására megy el. Ez egyszerűen kivédhetetlen.

 

Ezért azoknak, akik igazán szeretnék megismerni Bangkokot és környékét, a saját időbeosztásuk és érdeklődésük szerint, javasoljuk privát programjainkat és idegenvezetésünket. Ebben a katalógusban az „Én Bangkokom” filozófiájára koncentrálunk, ezért csak néhány Bangkok környéki csoportosan is induló programot tettünk bele. A teljes, több száz oldalas thaiföldi program és körút katalógus a „Thaiföld csak neked”.

azenbangkokom250

Részletes közép-thaiföldi és bangkoki program katalógus

Bangkoki és Kanchanaburi (közép-Thaiföldi)főbb programjaink részletes leírásait egy külön katalógusban foglaltuk össze. Az ebben a katalógusban található anyag A4-es formátumú, sok-sok oldalt tartalmazó, képekkel és utazási információkkal gazdagon teletömött katalógus. Lehetetlen küldetés ezt valami kézi eszközön, vagy éppen mobil telefonon böngészgetni. Így egyszerűen semmi nem marad meg az ember agyában ezekből a (reméljük) hasznos információkból. Javasoljuk legalább a tablet felbontást, de az igazi megoldás első ismerkedésre a monitor. Ha tetszik, akkor jöhet a letöltés és a nyomtatás! Az anyagok igazi magazin formájú kiadványok.

 

 

Részletes katalógus megnyitása (PDF)

 

 

damnoen-saduak-floating-market-5
A Damnoan Saduak úszópiac

Kora reggel a hoteljüknél felszedjük önöket és 110 kilométerre észak-nyugat felé autózunk a Damnoen Saduak negyedbe a Ratchaburi tartományban. Utunk alatt elhaladunk sófarmok, kókuszültetvények és orchideafarmok mellett. Kitekintést teszünk egy helyi faluháznál, ahol megleshetjük a kókuszcukor készítésének a titkait, melyet számot thai étel és édesség készítéséhez használnak fel. Motoros hosszúfarkú csónakba ülünk és a csatornákon áthaladva elérkezünk a Damnoen Saduak úszópiacra.

Thailand, Kanchanaburi, view to bridge over River Kwai
Az úszópiac és a Kwai-folyó hídja

 

Ezen a színes egész napos programon áthaladunk a 110 kilométeres úton a Damnoen Saduak negyedbe Ratchaburi tartományban, ahol sóültetvényeken áthaladva láthatunk rizsföldeket és kókuszültetvényeket. Látogatást teszünk egy kókuszfarmon, ahol megtekintjük a kókuszcukor elkészítésének módját. Megszemléljük A híres Damnoen Saduak úszópiacot is reggel. . Délután megebédelünk és felfedezzük a második világháborús múzeumot, a szövetségesek harci temetőjét és a hidat a Kwai folyón.

 

 

wat-yai-chai-mongkhon-3
Lopburi és Ayutthaya

Ezen a színes egész napos programon Thaiföld történelmébe tekintünk betekintést melyek a Sziám Királyság idején virágoztak és templomaik egy letűnt kor emlékeit idézik. Lop Buri a turisták által kevésbé ismert város, ahol a Prang Sam Yot templomot nézzük meg Ezt követően meglátogatjuk a városban Narai Király Palotáját. Ebédünk után pedig Ayuttahayába tartunk, ahol meglátogatjuk a Wat Lokaya Sutharam templomot, a Wat Mahatat templomot és a régi királyi rezidencia maradványait a Wat Phra Sri Sanpet-et.

perfect service-hand
2 napos Kanchanaburi barangolás I.

Ezen a színes egész napos programon Thaiföld történelmébe tekintünk betekintést melyek a Sziám Királyság idején virágoztak és templomaik egy letűnt kor emlékeit idézik. Lop Buri a turisták által kevésbé ismert város, ahol a Prang Sam Yot templomot nézzük meg Ezt követően meglátogatjuk a városban Narai Király Palotáját. Ebédünk után pedig Ayuttahayába tartunk, ahol meglátogatjuk a Wat Lokaya Sutharam templomot, a Wat Mahatat templomot és a régi királyi rezidencia maradványait a Wat Phra Sri Sanpet-et.

erawan-18
2 napos Kanchanaburi barangolás II.

Egy igazán színes és érdekes két napos program ez, melyen keresztül megismerhetjük a Kwai folyó és a második világháború történelmének egy szeletét. Megtekintjük az első napon Kanchanaburi városában a Thaiföld-Burma vasúti múzeumot és a katonák sírkertjét, valamint híres hidat a filmből. Az esténket pedig egy különleges helyen egy úszóházban töltjük el, ahol az esténket egy Mon törzsi táncos előadással fejezzük be. A második napon a Pokoltűz-hágót látogatjuk meg, majd magunk is átkelünk vasúttal egy szakaszon.