Bangkok városnézés – bangkoki kulturális programok
Bangkok/Bangkok városnézés – bangkoki kulturális programok

Bangkoki városnézés - bangkoki kulturális programok - Az igazi Bangkok

Bangkok vagy thai nyelven Krung Thep (magyarul: az angyalok városa) Thaiföld fővárosa, s egyben legnagyobb városa is. Beceneve: „Kelet Velencéje” vagy az angyalok városa. Persze, mint minden más is Thaiföldön, ez a városnév is bonyolultabb kissé… A város igazi, hivatalos neve:


Grungthép-mȧhánákān-ȧmān-rȧtȧnȧgószin-mȧhinthȧrá-juthȧjá-mȧhádilog-popnoppȧrȧt- rádsȧtháni-burirom-udom-rádsȧnivédmȧhászȧthán-ȧmānpimán-ȧvȧtánszȧthid-szȧgȧthȧdtijȧ-viszȧnugȧmprȧszit.  Magyarul (kb.) így ferdíthetnénk: „Az angyalok városa, a nagy város, az örök ékkő-város, Indra isten bevehetetlen városa, a világ kilenc drágakővel ékesített nagyszerű fővárosa, a boldog város, amelynek gazdagsága egy hatalmas királyi palota, amely ahhoz a mennyei lakhelyhez hasonló, ahol a reinkarnálódott isten uralkodik, az Indra által adott és Visnukam által épített város.”

 

Az „Az Én Bangkokom - az igazi Bangkok” programcsomagjaink egy megszokottól teljesen eltérő koncepcióval rendelkeznek. A turistás helyeket is bemutatják, de ezeket kiegészítik saját tapasztalataink alapján adható, igazán különleges helyeket is bemutatni kívánó programokkal. Idegenvezetőink, akik maguk is Bangkokban élik mindennapjaikat. Igyekszünk gát olyan helyeket és területeket megmutatni, melyeket a magyar utazási irodák kihagynak. Nélkülözzük a kisfurgont és a nagy kínai turistacsoportokat és a helyi tömeg-közlekedést, valamint a lábunkat vesszük igénybe, hogy bejárjuk az ismeretlen Angyalok Városát.

azenbangkokom250

Az én Bangkokom - részletes bangkoki program katalógus

Bangkoki programjaink részletes leírásait egy külön katalógusban foglaltuk össze. Az ebben a katalógusban található anyag A4-es formátumú, sok-sok oldalt tartalmazó, képekkel és utazási információkkal gazdagon teletömött katalógus. Lehetetlen küldetés ezt valami kézi eszközön, vagy éppen mobil telefonon böngészgetni. Így egyszerűen semmi nem marad meg az ember agyában ezekből a (reméljük) hasznos információkból. Javasoljuk legalább a tablet felbontást, de az igazi megoldás első ismerkedésre a monitor. Ha tetszik, akkor jöhet a letöltés és a nyomtatás! Az anyagok igazi magazin formájú kiadványok.

 

Figyelem! Ez a katalógus Bangkok környéki (Kanchanaburi tartomány) leglátogatottabb  rövid programjainkat, 2 napos körútjainkat is tartalmazza!

Részletes katalógus megnyitása (PDF)

 

 

thailand-47
Bangkok legérdekesebb helyei

Az egész napos városnéző program keretében betekintést nyerünk Bangkok történelmébe, építészeti különlegességeibe és közösségeibe. A túra keretében meglátogatjuk a Wat Traimit hatalmas színarany Buddha szobrát. Látogatást teszünk a kínai negyedben és Ázsia egyik legnagyobb virágpiacán és megismerjük a thai masszázs történetet a Fekvő Buddha templomában. Megpihenünk egy órára egy kellemes lábmasszázst venni és a napunkat a Hajnal templomában.

thailand-50
Bangkok legszebb látnivalói

Egész napos városnéző program keretében megtekintjük Bangkok leglátogatottabb és egyben legnépszerűbb látványosságait. Napunkat a Királyi Palotában és a Smaragd Buddha templomában kezdjük el az óvárosban majd megtekintjük a Fekvő Buddha templomát a Wat Pho-t. Ezután a Kínai negyedbe látogatunk el, ahol az Arany Buddha templomát szemléljük meg. Látogatást teszünk egy virágpiacon és átszeljük hosszúfarkú „longtail” hajóval a várost a csatornákon és a napunkat a Hajnal templomában a Wat Arun-nál zárjuk le.

 

 

wat-corridor
Belvárosi kincsvadászat Bangkokban

Ennek a túrának keretében a klasszikus óvárost egy kicsit más formában ismerjük meg és a kevésbé ismert templomok után lehetőségünk adódik a legváltozatosabb szuvenírek vásárlására is. Napunkat a belvárosban Phaya Thai állomásnál kezdjük. Innen rövid sétát teszünk a Graffiti Parkba, majd hajóra pattanunk és a csatornát átszelve a Wat Saket templom lélegzetelállító panorámájában gyönyörködünk. Ezt követően bevezetést nyerünk a buddhizmusba a Loha Prasat templomban. Ebédünk után a Demokrácia emlékművet is meglátogatjuk és átsétálunk a legendás Khao San úton. Az Érmemúzeumban megismerjük a Bangkoki Pénz történetét és a napunk zárásaként az amulettpiacon ismerjük meg a szerencsetalizmánokat.

 

 

perfect service-hand
Thonburi templomai

Ezen programunk keretében a Chao Praya nyugati oldalát fedezzük fel. Napunkat a turisták által kevésbé ismert Siriraj piacon kezdjük, majd ezután egy hosszabb sétát követően Királyi Bárkák hagyományát ismerjük meg. A második állomásunk a Harangtemplom. Innen a Hajnal Templom következik és a délutánunkat már a Pat Khlong virágpiacon folyatjuk. Napunk zárásaként a klasszikus Wat Pho templomban ismerjük meg a thai masszázs történetét.  Thon Buri negyede 15 éven át volt a szilvafa „Ban Kok” falujának központja. A Siriraj kórház melletti vegyes piac színes forgatagában kóstolót veszünk a helyi thai ételekből és folytatjuk sétánkat.

 

buddhists-4
Dél-Bangkok templomai

Ezen programunk keretében Bangkok déli részét fedezzük fel. Reggel a Lumphini parkban találkozunk egy reggeli sétára. Megismerjük az idegenvezetőnket és bebarangoljuk a park területét és ha szerencsénk van még komódói sárkánygyíkokkal is találkozhatunk. Innen ebédünk után a magasvasútra pattanva Saphan Taksin kikötőnél folytatjuk, ahonnan második állomásunk a rejtélyes Sathorn torony lesz. Innen a „hajótemplom” vagyis a Wat Yannawa következik utána a Wat Worachanyawas kevésbé ismert fekvő Buddhája. Harmadik templomunk a Wat Ratcha Singkhorn majd pedig napunkat az Asiatique különleges bevásárlóközpontban fejezzük be, ahol lehetőségünk nyílik az óriáskerékre felmenni és a Chao Praya folyó éjjeli szépségét megnézni.

thailand-146
Bangkok művészete és legérdekesebb kerületei

Bangkok kortárs művészete és graffiti szubkultúrája a 80-as évektől fogva kritikus szemmel nézi a politikát és a mindennapi életet. Az elmúlt években a galériák és múzeumok garmadája nyílt a városban. Utunkat Phaya Thai negyedben kezdjük, ahol első állomásunk a vasúti sínek melletti tákolt negyed, mely éles kontrasztot ad a Bayoke Sky toronnyal a háttérben. Egy rövid sétát követően meglátogatjuk a Graffiti Parkot és ezután egy kis sétával meglátogatjuk a Hua Chang kikötőt és a csatornákat. Innen ebéd után a Jim Thompson ház következik, ahol megismerjük a selyemkészítés módszerét. A BACC galéria pedig az aktuális kiállítása után délutáni sétánkkal a bevásárlóközpontok árnyékában a Wat Pathum Wanaram buddhista templomban tanulunk a buddhizmusról egy kicsit és végül az Erawan oltár rejtélyes történetét is megismerjük. Megmaradt időnkben pedig a bevásárlóközpontokban nézhetünk szét.

 

 

sky-bangkok6_1920
Biciklis barangolás Bangkokban

Ismerjük meg Bangkok kulturális örökséget két keréken! Ezen a rövidebb fél napos programban a belvárosát és piacát szemléljük meg. A túra a 3. Rama úton kezdődik, ahonnan elsőként a Khlong Toey piacot látogatjuk meg. Ezután a Queen Sikirit Kulturális Központnál elhaladva a Benjakitti parkban pihenjük ki fáradalmainkat.

tuktuk-2
Riksakaland és Bangkok színei

A mai napon egy különleges túrában veszünk részt, melynek során riksákkal haladunk keresztül Bangkok legszegényebb részein. Bepillantást lelhetünk a város szerényebb sorsú lakóinak életébe. Ezután hosszúfarkú hajóval átszeljük a Chao Praya folyót és dél felé haladva a város egyik kisebb parkját látogatjuk meg olyan területeken, ahol a halas tavaknál etethetjük a halakat. A helyi ebédünk elfogyasztása után egy samlor-ba pattanunk (riska vagy biciklis taxi), hogy Bangkok legzöldebb területét járjuk be, a Sri Nakhorn parkot. Napunk befejeztével visszaérkezünk a belváros betondzsungelébe.