Közép-Thaiföld felfedezése rövid körutak
Közép-Thaiföld/Közép-Thaiföld felfedezése rövid körutak

Közép-Thaiföld csodáinak felfedezése: 3-5 napos körutak, programok, nemzeti parkok, történelmi városok, templomok, falvak, piacok

 

Egy rosszul előkészített nyaralás könnyen rémálommá válhat, főleg, ha egy még ismeretlen távoli országba utazunk.  Ezen a gondon sokan úgy segítenek, hogy komplett nyaralási csomagokat vásárolnak, annak minden előnyével és hátrányával együtt. Ők a kiutaztató irodák biztos partnerei. Élvezik a szervezett társas utak előnyeit és szenvedik azok elkerülhetetlen hátrányait.

 

Azok számára azonban, akik igazából ki szeretnék használni az utazás nyújtotta lehetőségeket, egy másik megoldás is rendelkezésre áll, és ez az egyéni utak szervezése. DE... Vannak nagyon jó csomagok is, amiket jó lenne beilleszteni, viszont az utazásszervező önállóan nem adja, az Istennek sem... Jó lenne kicsit megvariálni az utat, beletenni valamit, kivenni belőle valamit, de se elérhető részletes információ, se szándék az irodánál.

 

Ezen az oldalon az ilyen, az egyéni igények kialakítására tervezett saját programjainkat ismertetjük. Nem egész Thaiföld területén, de a természetileg egyik legszebb, történelmileg és kulturálisan leggazdagabb régiójában, Közép-Thaiföldön szervezünk egyéni és kiscsoportos, különleges természetjáró és kulturális programokat.


Ami igazán nagyon fontos! Thaiföld kultúrája szinte mindenben más, mint amit egy európai utas ismer. A sok izgalmas helyi történet, a történelem legendái, az ezer éves kultúra részletei sohasem lesznek elérhetők magyarul! És a "fehérember" egyik nyelvén sem. Ezért a helyszínen élő idegenvezetőink különleges tudása, történelmi és kulturális és vallási ismeretei nélkül egy ilyen saját szervezésű thaiföldi út sem tud közel sem olyan tartalmas lenni, mint amit joggal elvárhatna az utazó.  

 

Meg kell jegyeznünk azonban: a mi helyi program és utazási moduljaink sohasem betonba öntött és merev ajánlatok, hanem "csak" receptek és adjuk velük az alapanyagokat is! Remek dolgokat lehet főzni a segítségükkel!

central_thailand_250

Részletes közép-thaiföldi program katalógus - több napos programok

Közép-Thaiföldi programjaink részletes leírásait egy külön katalógusban foglaltuk össze. Az ebben a katalógusban található anyag A4-es formátumú, sok-sok oldalt tartalmazó, képekkel és utazási információkkal gazdagon teletömött katalógus. Lehetetlen küldetés ezt valami kézi eszközön, vagy éppen mobil telefonon böngészgetni. Így egyszerűen semmi nem marad meg az ember agyában ezekből a (reméljük) hasznos információkból. Javasoljuk legalább a tablet felbontást, de az igazi megoldás első ismerkedésre a monitor. Ha tetszik, akkor jöhet a letöltés és a nyomtatás! Az anyagok igazi magazin formájú kiadványok.

 

 

Részletes katalógus megnyitása (PDF)

 

 

temple-958
A Kwai-folyó völgye - természet és kultúra (3nap)

Ezen a három napos kalandon megismerhetjük a Kwai folyó hídjának történetét és kipihenhetjük fáradalmainkat egy egyedi úszóházban. Megismerhetjük a Mon kultúrát, látogatást teszünk egy elefánt táborban és meglátogatjuk a Pokoltűz-hágót is.

 

 

 

 

 

wat-tham-ong-1
Az ismeretlen Thaiföld (3nap)

 

Ezen három napos túra keretében felfedezhetjük a Chao Praya és a Sakraekrang folyók szépségeit és az Uthai Thani tartomány rejtett természeti értékeit mely a dinoszauruszok korától kezdődött. Megfigyelhetjük a helyiek kosárfonó és selyemfonó technikáit is.

 

erawan-18
Khao Yai nemzeti park - természetjáró program (3nap)

Ebben a három napos programban teljesen szabadon felfedezhetjük a Khao Yai Nemzeti Park szépségeit és természeti kincseit. A park számos ösvényeit és barlangjait kedvünkre és szabadon felfedezhetjük választhatva a park őrok által kínált csomagokból vagy bizonyos utakon saját magunk is. A parkot 1962-ben alapították és alapterülete több mint 2000 km2.

 

 

perfect service-hand
Bepillantás Közép-Thaiföld világába (3nap)

Utazzunk Thaiföld középső területeire egy rövid távolságra Bangkoktól. Ismerjük meg Kanchanaburi és a II. világháború szomorú eseményeit a Kwai folyó területénél! Tegyük egy utazást a Halálvasúttal, mely több ezer hadifogoly élete árán lett megépítve. Ismerjük meg Ayutthaya Királyságának egykori mesés templomait és merüljünk el a helyiek kézműves termékeinek választékába és készítésének módszereibe Supphanburiban!

temple-9
Thaiföld történelmi örökségei és természeti csodái (3nap)

Ezen három napos túra az Észak-Keleti Thaiföldre koncentrál is az Iszán területekre, melynek kulturális öröksége egészen az Angkor korszakig nyúlik vissza. A természeti kincsei és természetes értékei a mai napig megtalálhatóak ezen a területen. Tapasztalják meg velünk a kedves vendégszeretetet, a kézműves termékek értékeit és a természet gyönyörű látványát.

 

pond-2
A Kwai folyó völgye - dzsungeltúra és történelem (3nap)

A három napos program keretében 128 kilométerre nyugatra tartunk Bangkoktól, hogy megismerjük a Kwai folyó és hídjának történelmét. Betekintést nyerhetünk a helyi Mon törzsek életébe és a harmadik napon mi magunk is utazást tehetünk a Halálvasúttal.

monkey-28
Bepillantás Közép-Thaiföld titkaiba (4nap)

Thaiföld közepét fedezzük fel ebben a négy napos kirándulásban Bangkoktól csak egy rövid távolságra. Megismerjük Kanchanaburi és a Kwai folyó hídjának történetét. Megismerkedünk közelebbről az elefántokkal és betekintést nyerünk Suphanburi és Angthong városok mindennapjaiba. Végül megismerjük az egykori Ayutthaya királyság titkait is. 

fruit-4
Közép-Thaiföld kiemelkedő látnivalói (4nap)

Ezen négy napos túránk alatt ugyanúgy kiemelt szerepet kap a természet, ahogyan a természet is. Felfedezzük a Damnoen Saduak úszópiacot és Kanchanaburit, valamint a Kwai folyó hídjának történetét is. Meglátogatjuk az Erawan Nemzeti Parkot és Ayutthaya történelmi romvárosát is. Felfedezzük a Khao Yai park természeti kincseit és Prachinburi ősi városának történelmi helyszíneit is.

 

elephant-18
A lenyűgöző Közép-Thaiföld (4nap)

Fedezzük fel Thaiföld középső részét és lessük meg a helyiek életét a piacokon, folyók mentén és közösségeikben. Látogassunk meg ősi templomokat és a természet gyönyörű szépségeit.

temple-34
Az egzotikus Sziámi Királyság (5nap)

Az igazán élvezetes kikapcsolódásra vágyóknak ajánljuk ezt az öt napos programot, melynek keretében megismerjük a Kwai folyó hídjának tragikus történetét. Megismerkedünk a thai elefántokkal és felfedezzük az Erawan Nemzeti Park természeti látványosságait és felfedezzük Ayutthaya romvárosát.